I am the ocean, I am the sea There is a world inside of me Lost in the abyss, drowned in the deep No set of rules could salvage me Save yourself, save your breath The tides too strong, you'll catch your death So breathe for me, just breathe
There is a Hell, believe me I've seen it There is a Heaven, let's keep it a secret There is a Hell, believe me I've seen it There is a Heaven, let's keep it a secret
Áh, Aborted xDDDDDD nah hát ez már az a kategória, ami nem nagyon szokott sikerülni végighallgatni. Ez már iylen totál agyhalott zene. XD Mondjuk hangulata az nagyon van.
Jó szórakozást!
Btw, mások is írhatnának ide, érdekelne, hogy ki milyen zenéket hallgat.
Mit válaszoljak rá? Ez nem valami mélymagyar valóság, minden nemzetnek megvannak a maguk Sóbert Norbijai meg Valóvilágjai. Ennyire nem vagyunk kuriózum. Ugyanúgy megvan az angol dalszövegekben is a mélyangol valóság, max nem találkoztál még velük. Aztán meg, hogy pont ezen ragadtál le, most mit csináljak. Nekem semmi bajom velük. Nézi aki nézi, és kész. Ráadásul a számban még jól oda is mondanak nekik. Aztán meg sok magyar zenekar. Hol? Mondj példát, hogy ezen kívül egy subi nobi-val meg vv-vel hol van dalszöveg.
Értem én, amit mondasz, még ha nem is hiszed el. Csak nekem a beszéd még rímekkel is beszéd marad. Jó azt a részét visszaszívom, hogy ezt bárki meg tudja csinálni, ez költői túlzás akart lenni. De mindegy, ez a világ tőlem akkor is távol áll.
Ami a szöveget illet, jóvanna igazából nem hülyeség, csak egyszerűen nekem herótom van már ettől a "mélymagyar valóságtól" a valóvilággal, meg a norbival, meg ezzel az egész ilyen cuccal. Tudom, hogy ezek a szövegek ezeket nem dicsérik (véletlenül se!) de akkor is hallani se akarok már az egészről, még iróniával se, és annyira zavaró, hogy sok magyar zenekar is ezekről beszél. Ezért van az, hogy szinte csak külföldi előadók zenéjét hallgatom, pedig tod, hogy amúgy hazaszerető ember vagyok.
Inkább erre válaszolj, ebben tényleg nagyon érdekelne a véleményed.
Screamo-dolog: azt egyszerűen félreértetted, a zenét a végén már általában a hörgős témához szántam csak. Jó egy kicsit össze vissza irkáltam, sajna err van hajlamom, még akkor is, ha tdom, hogy a "fórum nem msn" xDD De nem kevertem azért össze a dolgokat.
Miért ne reflektálna rá? Te két dolgot helyeztél szembe egymással a zene kategórián belül: rappelés <-> éneklés, én meg hoztam rá példát, egy másik kategórián belül, hogy miért is ostobaság: rím, líra <-> próza.
Látom nem érted. Nem a beszédkészségen múlik, bár nyilván fontos az is mennyire tud az ember ritmusra beszélni, gyorsan rappelni stb. A lényeg, hogy a rímek ne csak valami ákombákom módon legyenek felépítve, és, hogy legyen mondanivaló az egész mögött.
Hát ez a költős, rímes dolog nem igazán reflektál arra amit én mondtam, két teljesen külön dologról van szó. (Zene, irodalom, ráadásul a mi esetünkben könnyűzene kontra szépirodalom)
Ohh, én tényleg nagyon tudok ám beszélni, sőt nagyon gyorsan is, ha akarok. Nah de jó, azért az előző hszemben azért egy kissé eltúloztam a dolgot, szal nem vagyok ennyire elítélő, mint amilyennek akkor tűntem. De azért nem tudnám ezeket hallgatni. Sőt igazából azt se értem, hogy más hogyan tudja, de hát ízlések és pofonok, ezen már valóban kár vitatkozni. Igazából nem tudom elmondani, hogy mi nem tetszik benne. Egyszerűen idegesít a rap meg a hiphop, de tényleg. Mások meg ugyanekkora meggyőződéssel mondják, hogy őket meg a metal/rock/post-hc/stb idegesíti.
Ami a szöveget illet, jóvanna igazából nem hülyeség, csak egyszerűen nekem herótom van már ettől a "mélymagyar valóságtól" a valóvilággal, meg a norbival, meg ezzel az egész ilyen cuccal. Tudom, hogy ezek a szövegek ezeket nem dicsérik (véletlenül se!) de akkor is hallani se akarok már az egészről, még iróniával se, és annyira zavaró, hogy sok magyar zenekar is ezekről beszél. Ezért van az, hogy szinte csak külföldi előadók zenéjét hallgatom, pedig tod, hogy amúgy hazaszerető ember vagyok.
Hörgés és tsai: azért a screamo nem ordítás jelent. Szal nem olyan, mint amikor valaki az utcán/fradimeccsen stb ordít. Bár azért fellelhető a hasonlóság. XD Egy szint után amúgy engem is zavar, sőt van amit meg se tudok hallgatni ebből, vagy legalábbis nem mindig, az ilyen grind meg deathcore, társai dolgok. (mondjuk ebbe belejátszik az is, hogy ez a "sátánistáskodás" egyszerűen fárasztó )
Szám amit linkeltél: ez határozottan jobban tetszett, mint az előzőek, főleg a dallamos betétek miatt. Az egy más kérdés, hogy ez ugye "Cseh Tamás emlékére", már pedig nekem Cseh Tamás nevének puszta említésére is rángógörcseim lesznek (nem csak zene, hanem maga az ember miatt is) De a szám erről nem tehet, igyekeztem elvonatkozatni ettől.
Amon Amarth - The Pursuit of Vikings (melodic death metal - ez műfaj szerint még egy hallgatható hörgési szintet jelent )
Soha nem értettem, hogy a költők miért rímelve bohóckodnak ahelyett, hogy szépen prózában leírnák amit gondolnak. Kb ilyen szintű baromságot írtál most. Meg aztán arra is kíváncsi lennék, hogy mikor lennél képes ennyire összetett szövegre, rímekre, mint ami egy Hisz Sztoriban van. Haverom sokszor napokat/heteket szenved egy számmal, pedig ő tényleg jónak mondható, sokszor vannak frappáns rímei, csak nehéz, hogy az egész összeálljon teljessé, mondanivaló legyen mögötte nem csak random rímelő sorok egymás után. Az meg a másik, hogy mi volt ezeknek a szövegében a hülyeség?
A linkelt szám jó, legalábbis a gitár része. A vokál mint am az összes létező metal bandánál érthetetlen, akkor meg már hallgatok olyat aminél markánsabb hangja van az énekesnek.
Apropó éneklés. Soha nem értettem miért jó az, ha valakik egy számban éneklés helyett ordibálnak. Azt én is tudok.
(Ami megint csak baromság, mert azért eléggé edzik a vokálosok a hangjukat, hogy egy egész szám erejéig tudjanak hörögni, vonyítani stb.)
Punnany Massif - Csönded vagyok --- Cseh Tamás emlékdal, közreműködik Beck Zoli a 30y énekese
Pedig szerintem pont a Hadouken! szám jobban befogadhatóbb, hisz ott van rappes rész is, míg az első kissé repetitív néha. Ez az Alesana egész jó, majd utánakeresek. Bár a neve annyira unalmasan hangzik, hogy az valami hihetetlen. Mé' nem vagy mostanában last.fm-en?
Hát nemtoom Slane, becsülettel végighallgattam mindkettőt, az elejétől a végéig, bár ez nem volt egyszerű. Főleg a másodiknál. Az első még úgy-ahogy befért nekem, csak a végére már valahogy idegesítővé vállt. A második meg? Nahh hát az nagyon nem az esetem xDDD
Nah de hallgassatok Alesanát
Meg még egy ESTK a végére Jönnek a zombiiiiik!!!! XDDD
Vannak jó pillanatai, de amúgy a dob meg a basszus annyira tucat, hogy az valami hihetetlen. Szinte folyamatosan ugyanazt játszák. Pedig a csajnak jó hangja van.
Life for you, has been less than kind So take a number, stand in line We've all been sorry, we've all been hurt But how we survive, is what makes us who we are